Lax går alldeles utmärkt att woka, om du skär relativt stora fyrkanter och inte rör för mycket i woken medan laxen tillagas. Därför är det bra om grönsakerna är i stort sett klara när du vänder ner laxen. Med lite tajming och finess blir det här en underbar wok som passar alldeles utmärkt till ett doftande ris eller nudlar.

En thaiinspirerad wok med massor av smak och hetta, om du väljer en starkare chili.

Laxwok

Måltid: Huvudrätt
Kök: Thailand
Tillagningstid 20 minuter
Kalorier: 376kcal
Portioner 4 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 450 g lax
  • 400 g grönsaksblandning classic wok
  • 3 msk olivolja extra virgin
  • 1 msk sesamolja
  • 1 stjälk citrongräs
  • 1 msk ostronsås
  • 3 klyftor vitlök

Instruktioner

  • Hetta upp oljan i woken. Dela laxen i kuber. Finhacka citrongräset och vitlöken. Fräs i olivoljan.
  • Häll i grönsakerna och woka dem nästan klara.
  • Smaksätt grönsakerna med sesamolja, ostronsås, soja och chili.
  • Lägg i laxbitarna i woken och vänd ner dem försiktigt. Smaka av med salt och peppar.
  • Peta med provsticka i laxbitarna, när de delar sig lätt är de klara.
  • Serveras till nudlar eller ris.

Anteckning

Energifördelning (en portion):
Fett: 32 gram
Protein: 24 gram
Kolhydrater: 6 gram
Kcalorier: 410 / portion

Nutrition

Kalorier: 376kcal | Carbohydrates: 10g | Protein: 26g | Fat: 26g | Mättat fett: 4g | Fleromättat fett: 5g | Enkelomättat fett: 10g | Kolesterol: 51mg | Natrium: 522mg | Kalium: 486mg | Fiber: 2g | Socker: 3g | Vitamin C: 4% | Kalcium: 5% | Järn: 6%