Servera den bakade potatisen rykande het antingen som måltid i sig själv eller som tillbehör. Renköttet kan bytas mot t ex rökt lax eller hästkött för variation.
Måltid: Huvudrätt, Tillbehör
Kök: Sverige
Servings: 1portioner
Total tillagningstid 1 timmetimme
Ingredienser
400gpotatisbakpotatis
25grenköttvarmrökt
1dlcrème fraiche
0,5tsksenapfransk
0,5tskpepparrotriven
50ggurka
10gpurjolök
Instruktioner
Skölj och borsta potatisen noggrant. Stick några hål i dem och lägg dem på gallret i nedre delen av ugnen. Baka ca 1 timme eller tills de känns mjuka. I mikrovågsugn bakar du på högsta effekt 6-8 minuter.
Hacka renköttet. Blanda samman med crème fraiche, senap, pepparrot och salt.
Skär ett djupt kryss i den varma potatisen. Kläm till inåt och uppåt så att potatisen öppnar sig.
Fördela renstekshacket i öppningen och toppa med en såsklick. Garnera med färska gurkstavar eller någon örtkrydda.