Bakad potatis är ganska enkelt att göra och ännu enklare att variera. Den här gången serverar jag potatisen med ett spännande kött som jag inte uppmärksammar tillräckligt ofta nämligen renkött. Tillsammans med pepparrot och fransk senap blir det en spännande och lätt beroendeframkallande upplevelse.
Bakad potatis
Tillagningstid 1 timme
Portioner 1 portioner
Skriv ut receptet
Ingredienser
- 400 g potatis bakpotatis
- 25 g renkött varmrökt
- 1 dl crème fraiche
- 0,5 tsk senap fransk
- 0,5 tsk pepparrot riven
- 50 g gurka
- 10 g purjolök
Instruktioner
- Skölj och borsta potatisen noggrant. Stick några hål i dem och lägg dem på gallret i nedre delen av ugnen. Baka ca 1 timme eller tills de känns mjuka. I mikrovågsugn bakar du på högsta effekt 6-8 minuter.
- Hacka renköttet. Blanda samman med crème fraiche, senap, pepparrot och salt.
- Skär ett djupt kryss i den varma potatisen. Kläm till inåt och uppåt så att potatisen öppnar sig.
- Fördela renstekshacket i öppningen och toppa med en såsklick. Garnera med färska gurkstavar eller någon örtkrydda.
Anteckning
Energifördelning (en portion):
Fett: 13 gram
Protein: 16 gram
Kolhydrater: 72 gram Kcalorier: 468 / portion
Fett: 13 gram
Protein: 16 gram
Kolhydrater: 72 gram Kcalorier: 468 / portion