Börjar med en marängbotten, men lägg ut marängen i en form som passar rulltårta. Marängen ska vara krispig på utsidan men mjuk och seg på insidan, och toppas med färska bär, vanligtvis jordgubbar och kiwi.
Måltid: Efterrätt, Fikabröd
Kök: Australien, Nya Zeeland
Servings: 10portioner
Total tillagningstid 20 minuterminuter
Ingredienser
5stäggenbart vitan
1tskättika
2,5dlströsocker
2mskmajsstärkelse
1mskvaniljsocker
3dl grädde
1ask jordgubbarfärska
1korg kiwifärska
Instruktioner
Sätt ugnen på 175°.
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och vik upp kanterna så det bildas en form 30 x 40 cm.
Vispa äggvitor och ättika i en ren och torr skål tills det blir som raklödder.
Tillsätt hälften av sockret, lite i taget under fortsatt vispning.
Blanda resten av sockret med majsstärkelse och vaniljsocker. Fortsätt vispa ner lite sockerblandning i taget.
När allt socker är tillsatt och det är ett hårt skum, breds smeten ut på bakplåtspappret.
Grädda mitt i ugnen tills ytan fått lite färg, ca 15-20 minuter.
Ta ut långpannan, sockra lite på kakan och stjälp upp på bakplåtspapper. Dra bort papperet och låt kakan svalna.
Vispa grädden till ganska hårt skum. Ta undan lite av grädden till att dekorera med och bred resten över kakan. Fördela skivade jordgubbar över.
Rulla samman ganska löst och lägg på ett serveringsfat. Spritsa gräddrosor och dekorera med små hela jordgubbar.