Vegetarisk pastasås

En god pastasås behöver inget ersättning för kött, de goda smakerna från kryddorna står väl för sig själva.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Sverige
Portioner: 6 portioner
Total tillagningstid 30 minuter

Ingredienser

  • 500 g krossade tomater
  • 500 g torkade linser
  • 80 g gul lök
  • 1 st purjolök
  • 3 klyftor vitlök
  • 140 g majskorn utan lag
  • 3 msk tomatpuré
  • ½ st squash
  • 5 dl vatten

Instruktioner

  • Förkoka linserna om det behövs. Hacka lök, purjo och vitlök. Dela squashen.
  • Fräs all lök i rapsolja. Tillsätt tomatkross, squash, tomatpuré, majs och linser.
  • Krydda med koriander, chili, cayennepeppar och/eller spiskummin. Smaka av undertiden. Hur mycket kryddor du väljer att ta beror helt på hur smakrikt och starkt du vill ha det. Våga experimentera!
  • Häll på vattnet och låt puttra tills alla linser är genomkokta.
  • Smaka av med salt och peppar.

Anteckning

Energifördelning (en portion):
Fett: 10 gram
Protein: 22 gram
Kolhydrater: 51 gram
Kcalorier: 308 / portion