Den här vegetariska pastasåsen kan varieras i det oändliga. Du kan välja att skiva ner aubergine eller squash om du vill ha lite mer bitar, eller använda flera olika sorters linser för deras olika smaker och färger. Med bönor får du flera olika texturer och smaker i din pastasås. Experimentera med ingredienserna och prova dig fram till de kombinationer just du tycker bäst om. Här är mina favoriter!
Vegetarisk pastasås
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 6 portioner
Skriv ut receptet
Ingredienser
- 500 g krossade tomater
- 500 g torkade linser
- 80 g gul lök
- 1 st purjolök
- 3 klyftor vitlök
- 140 g majskorn utan lag
- 3 msk tomatpuré
- ½ st squash
- 5 dl vatten
Instruktioner
- Förkoka linserna om det behövs. Hacka lök, purjo och vitlök. Dela squashen.
- Fräs all lök i rapsolja. Tillsätt tomatkross, squash, tomatpuré, majs och linser.
- Krydda med koriander, chili, cayennepeppar och/eller spiskummin. Smaka av undertiden. Hur mycket kryddor du väljer att ta beror helt på hur smakrikt och starkt du vill ha det. Våga experimentera!
- Häll på vattnet och låt puttra tills alla linser är genomkokta.
- Smaka av med salt och peppar.
Anteckning
Energifördelning (en portion):
Fett: 10 gram
Protein: 22 gram
Kolhydrater: 51 gram Kcalorier: 308 / portion
Fett: 10 gram
Protein: 22 gram
Kolhydrater: 51 gram Kcalorier: 308 / portion