Den här vegetariska pastasåsen kan varieras i det oändliga. Du kan välja att skiva ner aubergine eller squash om du vill ha lite mer bitar, eller använda flera olika sorters linser för deras olika smaker och färger. Med bönor får du flera olika texturer och smaker i din pastasås. Experimentera med ingredienserna och prova dig fram till de kombinationer just du tycker bäst om. Här är mina favoriter!

En god pastasås behöver inget ersättning för kött, de goda smakerna från kryddorna står väl för sig själva.

Vegetarisk pastasås

Måltid: Huvudrätt
Kök: Sverige
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 6 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 500 g krossade tomater
  • 500 g torkade linser
  • 80 g gul lök
  • 1 st purjolök
  • 3 klyftor vitlök
  • 140 g majskorn utan lag
  • 3 msk tomatpuré
  • ½ st squash
  • 5 dl vatten

Instruktioner

  • Förkoka linserna om det behövs. Hacka lök, purjo och vitlök. Dela squashen.
  • Fräs all lök i rapsolja. Tillsätt tomatkross, squash, tomatpuré, majs och linser.
  • Krydda med koriander, chili, cayennepeppar och/eller spiskummin. Smaka av undertiden. Hur mycket kryddor du väljer att ta beror helt på hur smakrikt och starkt du vill ha det. Våga experimentera!
  • Häll på vattnet och låt puttra tills alla linser är genomkokta.
  • Smaka av med salt och peppar.

Anteckning

Energifördelning (en portion):
Fett: 10 gram
Protein: 22 gram
Kolhydrater: 51 gram
Kcalorier: 308 / portion