Ett fylligt långkok som kräver tålamod och kärlek för att bli bra. Servera pasta och ragu med rikliga mängder riven parmesanost.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Italien
Servings: 8portioner
Total tillagningstid 2 timmartimmar
Ingredienser
1200gnötfärs
140gbacon
400gkycklinglever
2stgul lök
2stmorotmellanstora
100gstjälkselleri
1dlolivoljaextra virgin
1msksmör
6dl vitt vinmarsala eller sherry
400gkrossade tomater
2tärningargrönsaksbuljong
4msktomatpuré
2tsksalt
2krm muskotnöt
Instruktioner
Strimla baconet och finhacka kycklinglevern. Skala och finhacka lök och morot. Strimla och finhacka sellerin.
Fräs de hackade grönsakerna i 1/2 dl olivolja och 1 msk smör. Ta upp grönsakerna och bryn sedan köttfärs, bacon och kycklinglever i resten av oljan och smöret.
Tillsätt 4 dl av vinet och låt det koka in. Häll över de krossade tomaterna och de frästa grönsakerna. Smula i buljongtärningar och tillsätt tomatpuré.
Låt ragun sjuda under lock på låg värme minst 2 timmar. Rör om då och då och späd eventuellt med lite vatten om det ser ut att koka torrt.
Smaka av med salt, svartpeppar och muskot. Häll i resten av vinet, cirka 2dl.