En klassisk gräddkola, smaksatt med honung och apelsinzest.
Måltid: Tillbehör
Kök: Sverige
Servings: 60st
Total tillagningstid 40 minuterminuter
Ingredienser
4dlvispgrädde
1stapelsinenbart rivet skal
50gsmör
3dlströsocker
1,5dlhonung
1krmsalt
Instruktioner
Tvätta av apelsinen och riv enbart det gula på skalet.
Värm upp grädden i en tjockbottnad kastrull. Ha sedan ner alla andra ingredienser i kastrullen låt blandningen koka under omrörning till kolasmetens temperatur är mellan 125 och 130 grader beroende på hur hård du vill ha kolan. Tänk på att kolan bränner vid lätt och att graderna stiger snabbt mot slutet.
Häll upp kolan i en liten form med bakplåtspapper, ca 15x25 centimeter för 60 kolor. Låt svalna i rumstemperatur.
Klipp eller skär kolan i önskad storlek och rulla in i smörpapper. Förvara i kylskåp.