Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Kantarellsmör
Måltid:
Tillbehör
Kök:
Sverige
Servings:
6
portioner
Ingredienser
300
g
kantareller
färska, förvällda
85
g
gul lök
en stor gul lök
8
g
vitlök
en stor klyfta
200
g
smör
rumsvarmt
25
g
smör
att steka i
Instruktioner
Ta fram smöret i god tid så det hinner bli mjukt.
Skala och hacka lök och vitlök fint.
Dela de största svamparna och hetta upp en stekpanna.
Lägg i den mindre mängden smör och fräs svamparna.
Lägg i lök och vitlök när vätskan nästan fräst bort helt. Låt allt få en fin liten stekyta.
Ställ undan tills svampen svalnat.
Blanda ner den svala svampen i det rumsvarma smöret och blanda noga.
Smaka av med salt och peppar och ställ kallt innan servering, så smöret har fin konsistens när du lägger upp det.
Servera till stekt kött, grillat eller pannbiff.