Kantarellsmör

Nu i kantarelltider kan det vara gott att lyxa till det med ett smaksatt smör till pannbiffarna eller lövbiffen. Om du hittat väldigt stora svampar kan du med fördel skära ner dem lite så smöret blir mer behändigt att äta. Är du bra på svamp och vet vad du plockar är det gott med andra matsvampar i det här smöret. Ät bara svampar du är säker på att du känner igen och vet vad det är.

Ogillar du vitlök eller inte tål det kan du skippa det, det behöver inte ersättas med något!

Kantarellsmör

Måltid: Tillbehör
Kök: Sverige
Portioner 6 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 300 g kantareller färska, förvällda
  • 85 g gul lök en stor gul lök
  • 8 g vitlök en stor klyfta
  • 200 g smör rumsvarmt
  • 25 g smör att steka i

Instruktioner

  • Ta fram smöret i god tid så det hinner bli mjukt.
  • Skala och hacka lök och vitlök fint.
  • Dela de största svamparna och hetta upp en stekpanna.
  • Lägg i den mindre mängden smör och fräs svamparna.
  • Lägg i lök och vitlök när vätskan nästan fräst bort helt. Låt allt få en fin liten stekyta.
  • Ställ undan tills svampen svalnat.
  • Blanda ner den svala svampen i det rumsvarma smöret och blanda noga.
  • Smaka av med salt och peppar och ställ kallt innan servering, så smöret har fin konsistens när du lägger upp det.
  • Servera till stekt kött, grillat eller pannbiff.
Rulla till toppen