Rönnbärschutney

En kryddig för fläsk och vilt.
Måltid: Tillbehör
Kök: Sverige
Portioner: 12 port
Total tillagningstid 1 timme

Ingredienser

  • 4 dl rönnbär
  • 2 st gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 st äpple
  • 0,75 dl äppelcidervinäger
  • 3 tsk timjan
  • 1 tsk rosmarin
  • 75 gr smör
  • 1 tsk salt

Instruktioner

  • Lägg rönnbären i en kastrull. Täck dem med vatten, koka upp och låt koka i cirka fem minuter. Sila sedan bort vattnet.
  • Hacka löken och krossa vitlöken.
  • Lägg ner smöret i kastrullen, ha ner lök och vitlök och låt dem svettas tills löken är mjuk.
  • Skala, kärna ur och finhacka äpplet och blanda ner tillsammans med löken.
  • Blanda ner resten av ingredienserna i kastrullen och rör om.
  • Låt sjuda under omrörning utan lock i 20-25 minuter tills "såsen" får en simmig konsistens.
  • Häll ner i rena burkar medan chutney fortfarande är varm. Förvara svalt och mörkt.