Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Equipment
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Örfilar
Måltid:
Fikabröd
Kök:
Finland
Servings:
30
st
Equipment
Matberedare
Ingredienser
Deg
150
g
smör
rumsvarmt
5
dl
mjölk
37°
50
g
jäst
för söta degar
1
dl
socker
0.5
tsk
salt
2
tsk
kardemumma
malen
850
g
mjöl
Fyllning
150
g
smör
rumsvarmt
1,5
msk
kanel
1,5
dl
socker
Topping
2
st
ägg
vispade
Pärlsocker
Instruktioner
Ställ fram smöret som ska vara rumsvarmt.
Smula ner jästen i bunken till matberedaren. Värm mjölken till 37° och häll den över jästen.
Tillsätt matfettet i bitar, socker, salt och kardemumma.
Mät upp mjölet och tillsätt lite i taget medan du kör matberedaren på låg fart.
Arbeta degen smidig. När den släpper degkroken ska den vara lite småkladdig fortfarande.
Låt degen jäsa övertäckt under bakduk i cirka 30 minuter.
Blanda smör, kanel och socker till en bredbar massa.
Vispa upp äggen.
Värm ugnen till 225°C.
Häll ut degen på mjölat bakbord. Dela degen i 3 delar.
Kavla ut en del till en avlång platta. Bred fyllning på plattan och rulla ihop till en rulle.
Dela rullen snett så att varje del blir som en trekant, och ställ dem med spetsarna uppåt.
Tryck ner spetsen med skaftet till en slev, eller fingret om du har smala fingrar.
Lägg bullarna på bakplåtspappersklädda plåtar och låt jäsa under duk i 45 minuter.
Pensla med det uppvispade ägget och strö pärlsocker över.
Grädda bullarna mitt i ugnen i 8-10 minuter tills de fått vacker färg.
Låt bullarna svalna under bakduk.