Mät upp mjölet och saltet i en bunke. Knäck ner äggen och häll i lite av mjölken. Vispa till en slät smet. Häll i resten av mjölken i omgångar.
Skala potatisen och riv den med matberedaren. Vänd ner rivet direkt så det inte mörknar. Jag tog med vätska och allt, det gör inte smeten någon skillnad.
Hetta upp en stekpanna, på min spis är 5,5 av 12 ganska lagom men det kan vara olika från spis till spis. När smöret tystnat häller du i cirka en deciliter smet/potatisriv i klickar, jämnar ut den lite snabbt och låter den vara ifred. Bökar man runt för mycket faller de i sär.
Du ser att det är dags att vända på raggmunkarna när smeten börjar stelna på ovansidan. Steker du på för hög temperatur är de brända på undersidan innan de hunnit stelna på ovansidan, så var inte för entusiastisk med värmen. Å andra sidan, om du har för kall panna tar det evigheter och blir segt. Våga laborera lite.
Raggmunkarnas godaste del är den mörka, nästan lite brända kanten runt om. Om man steker dem för sakta får man inte till krispet, och de får inte den rätta gyllene färgen heller.
Servera nystekta och rykande heta med bacon eller stekt sidfläsk, lingonsylt och rårivna morötter.