En ganska söt marmelad med nästan godisaktig äppelsmak.
Måltid: Tillbehör
Kök: Sverige
Total tillagningstid 40 minuterminuter
Ingredienser
800gräpple
1,5dlljus sirap
2dlvatten
1citron
200grsyltsocker
Instruktioner
Blanda vatten och sirap i en kastrull.
Pressa ner saften av citronen i kastrullen.
Skala, kärna ur och finhacka äpplena och ha ner dem i kastrullen. Gör det gärna äpple för äpple för att fort få ner äppelbitarna i citronsaften och därmed minska risken att äppelbitarna blir bruna.
Koka upp blandningen och låt den sedan sjuda i 9 minuter. Skumma om det behövs.
Rör ner syltsockret och låt det sjuda i 10 minuter. Skumma om det behövs.
Häll upp i väl rengjorda burkar medan marmeladen fortfarande är varm, och förvara burkarna mörkt och svalt.