Äppelmarmelad

Det finns många trevliga användningsområden för marmelader och ofta tillsammans med ost, antingen på en ostsmörgås eller till en ostbricka. Den här äppelmarmeladen har en ganska söt men framför allt väldigt rund smak vilken nästan gör den lite efterrättsliknande. Prova den gärna som tillbehör på exempelvis en klick vaniljglass, det kommer du inte att ångra.

En ganska söt marmelad med nästan godisaktig äppelsmak.

Äppelmarmelad

Måltid: Tillbehör
Kök: Sverige
Tillagningstid 40 minuter
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 800 gr äpple
  • 1,5 dl ljus sirap
  • 2 dl vatten
  • 1 citron
  • 200 gr syltsocker

Instruktioner

  • Blanda vatten och sirap i en kastrull.
  • Pressa ner saften av citronen i kastrullen.
  • Skala, kärna ur och finhacka äpplena och ha ner dem i kastrullen. Gör det gärna äpple för äpple för att fort få ner äppelbitarna i citronsaften och därmed minska risken att äppelbitarna blir bruna.
  • Koka upp blandningen och låt den sedan sjuda i 9 minuter. Skumma om det behövs.
  • Rör ner syltsockret och låt det sjuda i 10 minuter. Skumma om det behövs.
  • Häll upp i väl rengjorda burkar medan marmeladen fortfarande är varm, och förvara burkarna mörkt och svalt.
Rulla till toppen