Toppa med något du tycker om, t ex en god sylt eller färska bär.
Måltid: Efterrätt
Kök: USA
Servings: 28st
Total tillagningstid 30 minuterminuter
Ingredienser
2,5dlmjöl
2tskbakpulver
2mskströsocker
1krmsalt
2msksmörsmält eller flytande
1stägg
2,5dlmjölk
smörtill stekningen
Instruktioner
Blanda de torra ingredienserna i en skål.
Vispa först ner mjölk, därefter smör och sist ägget. Vispa smeten slät.
Hetta upp laggen och pensla den med smör mellan gräddningarna. I min lagg ryms cirka 1 msk smet per pannkaka, vilket ger totalt 4 stekningar, dvs 28 plättar.
Stek i knappt 2 minuter, eller tills de första bubblorna dyker upp beroende på hur snabb spis du har.
En stektid närmare 2 minuter ger ett ljusare resultat, medan de mörkare behöver närmare 3 minuter. Prova dig fram till vilket du tycker är godast.
Servera nygräddade med exempelvis en god sylt, färsk frukt eller choklad- eller colasås.