En bitig likör med rund äppelsmak och en anstrykning av kanel.
Måltid: Dryck
Kök: Sverige
Servings: 6dl
Total tillagningstid 8 minuterminuter
Ingredienser
400gäpplen
4dlokryddat brännvin
1kanelstång
2dlvit sirap
Instruktioner
Skala och kärna ur äpplena, och lägg dem i en rengjord glasburk. Se till att skiva eller klyfta äpplena så att mycket yta kommer i kontakt med alkoholen. Häll sedan över alkoholen.
Förslut burken och låt burken stå i 2-3 veckor, men glöm inte att skaka den då och då.
Öppna burken och tillsätt kanelstången. Förslut burken igen låt den stå i ytterligare 2-3 veckor. Glöm inte att skaka den.
Sila blandningen till en glasskål och rör ner sirapen i vätskan. Häll upp på flaskor och förslut dem ordentligt.
Låt flaskorna stå mörkt i minst 4-6 veckor före servering.