Intensivt smakrik röra i en het, ugnsbakad potatis.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Okänt
Servings: 2portioner
Total tillagningstid 1 timmetimme10 minuterminuter
Ingredienser
800gpotatistvättad, borstad bakpotatis
2dlcrème fraiche
1dlfetaost
150gskinkarökt
4bladbasilikafärsk
8stkörsbärstomater
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta och borsta potatisen. Skär ett kryss i skalet, det kommer att bli ingångshålet sedan när potatisen är klar.
Lägg dem på ugnsgallret och baka dem tills de blir mjuka, 45-60 minuter för små bakpotatisar och längre tid om de är större. Eller: tillaga potatisarna i mikrovågsugnen i cirka 15 minuter på maxeffekt.
Blanda crème fraiche, fetaost och skinka till en kall röra.
Ta ut potatisen när den är mjuk inuti och vik försiktigt upp flikarna från krysset du gjorde. Lägg frikostigt med kall röra i öppningen och servera med färsk basilika och små fina tomater.