Bakad potatis med rostbiff och färskriven pepparrot
Bakad potatis är ett enkelt och lyxigt paket med gott i.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Sverige
Servings: 1port
Calories: 572kcal
Total tillagningstid 1 timmetimme10 minuterminuter
Ingredienser
400gpotatistvättad, borstad bakpotatis
1dlcrème fraiche
60grostbiff
0,5ströd lök
1mskpepparrotriven
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader. Finhacka hälften av en inte allt för stor rödlök. Strimla rostbiffen. Riv pepparroten.
Blanda pepparrot, rostbiff, lök och crème fraiche i en skål. Ställ kallt.
Tvätta och borsta potatisen. Skär ett kryss uppe på potatisen. Baka långt ner i ugnen i en timma, eller tills den är mjuk rakt igenom. Prova med en provnål.
Ta ut potatisen och vik upp flikarna som bildats av krysset du skar. Smaka av röran med salt och peppar, tillsätt eventuellt mer pepparrot om det behövs. Placera frikostigt med röra i hålet som bildats.
Serveras rykande het tillsammans med hackade grönsaker.