Bananerna ska vara en kvart från att vara övermogna, då är de som bäst i smaken.
Måltid: Fikabröd
Kök: Sverige
Servings: 12st
Total tillagningstid 50 minuterminuter
Ingredienser
150gsmör
1dlmjölk
3stägg
150gbananmosade, 2 st ekologiska
3dlmjöl
3tskbakpulver
2dlsocker
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop socker och rumsvarmt smör. Knäck i äggen ett i taget och rör poröst. Blanda ner mjölken.
Mosa bananerna med en gaffel eller med stavmixer. Blanda ner bakpulvret i mjölet.
Blanda ner de mosade bananerna i smörblandningen. Rör sist ner mjölblandningen till en trög smet. Tillsätt eventuellt lite mer mjölk om smeten blir för fast.
Fördela jämt i 12 stora muffinsformar och grädda i 15-20 minuter beroende på hur stora formar du använder.