Med bacon i äggstanningen behövs inte lika mycket salt och peppar.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Sverige
Servings: 2port
Total tillagningstid 40 minuterminuter
Ingredienser
300gBroccoli
140gbacon
4stägg
2dlfraicheOatly imat
70dlostriven
salt & svartpeppar
Instruktioner
Ansa färsk broccoli och skär i gaffelbitar. Tina och ansa fryst broccoli om det behövs, annars gå till punkt 2 direkt.
Sätt ugnen på 200 grader. Koka broccolin i 3-4 minuter, små buketter den kortare tiden. Strimla och stek bacon.
Häll av broccolin noga och lägg i en smörad ugnsfast form. Om det är för mycket vatten kvar i broccolin när du häller ner den i den ugnsfasta formen riskerar gratängen att bli slaskig.
Blanda de andra ingredienserna, ägg, fraiche, stekt bacon och ost, i en bunke och häll över broccolin.
Gratinera mitt i ugnen i cirka 30 minuter, tills osten fått fin färg och gratängen stelnat.