Ett tillbehör som också kan fungera som ersättning för ris eller pasta till t ex kyckling eller kalkon. Byt citronsaften mot lime och lägg till lite chilipeppar för en annorlunda smak. Använd kidneybönor eller svarta linser för mer dramatiska färger i din sallad.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Sverige
Servings: 4portioner
Total tillagningstid 10 minuterminuter
Ingredienser
1stgul lök
400glinserkokade
400gkikärtorkokade
2stäggkokade
3mskolivoljaextra virgin
1krukamynta
1stcitronsaften från
2tskspiskummin
1staubergineavbeskad
2mskolivoljaför stekning
Instruktioner
Lins- och kikärtsallad
Koka linserna och kikärtorna om du använder de torkade varianterna. Skölj av dem om du använder färdigkokade. Koka äggen.
Låt svalna. Låt linserna rinna av. Hacka äggen, löken och finklipp myntan.
Blanda linserna och kikärtorna med lök, hackade ägg, olivolja och kryddorna.
Stek de avbeskade skivorna aubergine i lite olivolja på het värme 5-7 minuter per sida, i grillpanna eller vanlig stekpanna.
Avbeskning
Aubergine kan vara besk. Därför behöver man avbeska den innan tillagning. Det gör man genom att skiva auberginen i skivor som sedan läggs på rikligt med salt. Låt den vila i minst 30 minuter, helst upp till en timma. Skölj av saltet innan tillagning.