Grillad kyckling passar bra både till fest och vardag!
Måltid: Huvudrätt
Kök: Fusion
Servings: 5portioner
Total tillagningstid 45 minuterminuter
Ingredienser
2stkycklingari delar
0,5dlolivolja
1mskkycklingfond
1tskchilipulver
1krmcayennepeppar
1,5tskcurry
salt och svartpeppar
Instruktioner
Sätt ugnen på 225°C.
Stycka kycklingarna, titta gärna på instruktionsvideon länkad i texten. Lägg kycklingdelarna på en plåt med höga kanter.
Blanda fond och kryddorna i olivoljan. Pensla kycklingen runt om med oljan. Lägg kycklingdelarna med skinnsidan uppåt.
Sätt in kycklingarna mitt i ugnen. Ta ut och vänd dem efter cirka 10-15 minuter när de börjar få lite lätt färg. Sätt in dem igen, ungefär lika länge till. När du sticker med provnål ska vätskan som kommer ut vara genomskinlig och ofärgad.
Servera till potatissallad, ris med cyrrysås eller potatisgratäng till exempel.