Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Gumbo
Gumbo för skaldjursallergiker.
Måltid:
Huvudrätt
Kök:
USA
Servings:
10
portioner
Total tillagningstid
1
timme
timme
30
minuter
minuter
Ingredienser
1
kg
kycklingbröst
240
g
skinka
i bit
5
msk
rapsolja
40
g
vetemjöl
250
g
gurka
4
tsk
Maizena ljus redning
1
st
gul lök
1
st
paprika
röd
2
st
vitlöksklyftor
krossade
1
burk
krossade tomater
1
tsk
chilipulver
1,25
l
kycklingbuljong
1,5
tsk
cayennepeppar
salt och peppar
efter smak
Instruktioner
Hacka löken, paprikan och gurkan i lämpliga munsbitar. Tärna kycklingen och skinkan. Krossa vitlöken.
Hetta upp olja i en stor gryta, rör sedan ner mjölet och rör om ordentligt på svag värme i cirka 15 min tills det har fått en gyllenbrun färg.
Tillsätt löken, paprikan och vitlöken rör om ordentligt tills de mjuknar.
Häll i de krossade tomaterna, kryddorna och buljongen lite i taget. Öka värmen och låt koka upp under omrörning.
Sänk värmen och tillsätt kycklingen, lägg på locket och låt det stå och sjuda i 30 min.
Tillsätt skinkan, gurkan och redningen, rör om ordentligt i cirka 5-10 min till lagom konsistens. Det ska vara ett mellanting mellan gryta och soppa.
Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt ris.