En smakrik chilihet gurkmix, perfekt till det grillade köttet eller korven.
Måltid: Tillbehör
Kök: Sverige
Servings: 1burk
Total tillagningstid 2 timmartimmar20 minuterminuter
Ingredienser
2stslanggurkastora
1stchilifrukthabanero eller annan stark chili
1ströd paprikaden lite sötare, spetsiga
0,5stgul lökstor
0,5stpurjolöknormalstor, eller en hel liten
1msksenapsfrö
1lvatten
lag
3dlsocker
2dlvatten
1dlättika24%
1msksalt
Instruktioner
Finhacka gurka, lök, chili och purjolök. Lägg hacket i en skål tillsammans med senapsfrön.
Koka upp vattnet och häll över hacket. Låt stå tills vattnet svalnat innan du silar.
Koka lagen av socker, salt, ättika och vatten.
Lägg gurkblandningen i lagen och låt koka minst 10 minuter eller mer, tills den blivit simmig och lite trög i konsistensen. Det ska inte vara för mycket vätska kvar.
Fyll gurkmixen i väl rengjord burk och förvara i kylskåp.