Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Gurkraita
Yoghurten svalkar gott och smakar fräscht.
Måltid:
Tillbehör
Kök:
Indien
Servings:
4
portioner
Calories:
97
kcal
Total tillagningstid
15
minuter
minuter
Ingredienser
3,5
dl
yoghurt
180
g
gurka
skalad, i strimlor (använd inte de slaskiga fröna inuti)
1
kruka
koriander
färsk
1
msk
kummin
hel
1,5
krm
cayennepeppar
1
krm
salt
Instruktioner
Skala och hyvla gurkan. Rosta kumminfröna i het, torr panna. Mortla fröna ordentligt.
Blanda yoghurt, cayennepeppar och salt. Blanda ner de mortlade kumminfröna. Klipp eller skär korianderblad och blanda ner i yoghurten.
Blanda ner gurkan. Kör slarvigt med stavmixern så att alla ingredienser blandas ordentligt, men utan att såsen blir helt slät.
Förvara kallt.
Nutrition
Calories:
97
kcal
|
Carbohydrates:
18
g
|
Protein:
4
g
|
Fat:
1
g
|
Saturated Fat:
1
g
|
Polyunsaturated Fat:
0.1
g
|
Monounsaturated Fat:
0.4
g
|
Cholesterol:
4
mg
|
Sodium:
243
mg
|
Potassium:
247
mg
|
Fiber:
0.4
g
|
Sugar:
17
g
|
Vitamin A:
250
IU
|
Vitamin C:
3.3
mg
|
Calcium:
140
mg
|
Iron:
0.5
mg