Eftersom bären och rabarberna är lite syrliga krävs en söt vaniljvisp eller gräddglass till, beroende på om man vill ha ljummen eller kall paj.
Måltid: Efterrätt
Kök: Sverige
Servings: 4portioner
Total tillagningstid 30 minuterminuter
Ingredienser
fyllning
250ghallonfrysta
200grabarber
3mskpotatismjöl
3msksocker
Smuldeg
150gsmör
4msksocker
2dlmjöl
2dlhavregryn
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader. Ta upp hallonen ur frysen, de behöver inte tina. Skär späda rabarberstjälklar i små bitar. Blanda alla bär med socker och potatismjöl.
Hacka ner rumsvarmt smör i mjölet. Blanda i havregrynen och sockret. Finfördela med gaffel till en smulig massa.
Blanda bär och smul i en paj och grädda i ugnen i 15-20 minuter, tills pajen fått fin färg och rabarbern är mjuk.