Har du tillgång till hallon sedan förra året är det perfekt tid att använda dem nu tillsammans med vårens späda rabarber. Passa på att använda dem i en riktigt vårfräsch paj som ni kan avnjuta i skuggan medan fåglarna sjunger.

Hallon- och rabarbersmulpaj
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 4 portioner
Skriv ut receptet
Ingredienser
fyllning
- 250 g hallon frysta
- 200 g rabarber
- 3 msk potatismjöl
- 3 msk socker
Smuldeg
- 150 g smör
- 4 msk socker
- 2 dl mjöl
- 2 dl havregryn
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader. Ta upp hallonen ur frysen, de behöver inte tina. Skär späda rabarberstjälklar i små bitar. Blanda alla bär med socker och potatismjöl.
- Hacka ner rumsvarmt smör i mjölet. Blanda i havregrynen och sockret. Finfördela med gaffel till en smulig massa.
- Blanda bär och smul i en paj och grädda i ugnen i 15-20 minuter, tills pajen fått fin färg och rabarbern är mjuk.
- Servera med vaniljvisp eller gräddglass.