Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Havreotto med rödbeta
Färgexplosionen från rödbetan gör rätten extra spännande!
Måltid:
Huvudrätt
Kök:
Sverige
Servings:
3
port
Calories:
502
kcal
Total tillagningstid
30
minuter
minuter
Ingredienser
130
g
rödbetor
råa, skalade
3
dl
mathavre
4,5
dl
vatten
1
st
buljongtärning
2
tsk
balsamvinäger
1,5
dl
Parmesan
Instruktioner
Skala och riv rödbetorna, Blanda röbetorna med havren, vattnet och buljongtärningen. Låt sjuda i 12-15 minuter eller tills allt vatten är borta.
Rör ner osten precis före servering.
Nutrition
Calories:
502
kcal
|
Carbohydrates:
70
g
|
Protein:
24
g
|
Fat:
15
g
|
Saturated Fat:
4
g
|
Polyunsaturated Fat:
3
g
|
Monounsaturated Fat:
4
g
|
Cholesterol:
12
mg
|
Sodium:
804
mg
|
Potassium:
452
mg
|
Fiber:
11
g
|
Sugar:
1
g
|
Vitamin A:
100
IU
|
Calcium:
260
mg
|
Iron:
4.9
mg