Ge koket tid så får du en mustig, smakrik köttgryta full av höstens läckerheter.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Sverige
Servings: 5portioner
Total tillagningstid 2 timmartimmar
Ingredienser
1kghögrev
125gchampinjoner
125gkantareller
1stpaprikaröd
2stmorotmedelstora
1stgul lök
3dlgrönsaksbuljongeller motsvarande mängd fond
3dlrödvin
2msktomatpuré
1mskmaizena
25gsmör
salt och svartpeppar
Instruktioner
Skär ren högreven och dela den i stora kuber. Krydda köttet med salt och peppar och bryn det med matfett i en stekgryta.
Tillsätt den borstade och delade svampen, strimlad paprika, slantade morötter och hackad lök. Låt fräsa i 4-5 minuter.
Späd med vin och buljong, eller fonden om du använder det. Tillsätt tomatpuré och eventuellt lite vatten efter behov.
Låt puttra i ungefär 1,5 timma, eller tills köttet är klart. Red av med lite maizena och smaka av med salt och peppar. Behöver grytan mer syra kan du med fördel använda en liten skvätt rödvinsvinäger, bara någon matsked, för att ytterligare höja syran.