Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Instruction Images
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Jordgubbsparfait
Måltid:
Efterrätt
Kök:
Fusion
Servings:
1.5
liter
Total tillagningstid
8
timmar
timmar
30
minuter
minuter
Ingredienser
700
g
jordgubbar
snoppade, rensade och delade
4
dl
strösocker
2
msk
potatismjöl
6
st
äggulor
6
dl
vispgrädde
Instruktioner
Snoppa och dela jordgubbarna.
Mät upp jordgubbar och hälften av sockret i en kastrull. Låt stå och safta sig 10-15 minuter.
Mät upp och rör ut potatismjölet i lite vatten.
Låt koka på medelhög värme ca 15 minuter. Rör om då och då.
Häll i potatismjölsblandningen under omrörning.
Ta av kastrullen från värmen när första bubblan visar sig. Låt svalna.
Klä insidan av en avlång form, ca 1 1⁄2 liter, med plastfolie.
Vispa äggulorna med resten av sockret fluffigt med elvisp. Vispa grädden fast.
Vänd försiktigt ner kompotten i äggsmeten. Rör sedan ner grädden.
Häll smeten i formen och täck med plastfolie. Låt stå i frysen minst 8 timmar.