Jordgubbsparfait

Den enda smaksättningen här, förutom grädden, är jordgubbar. Vänder du ner kompotten försiktigt i glassen kan du få marmorerad glass, och om du kokat kompotten så du fortfarande har hela bär kommer du att hitta hela jordgubbar i glassen. Inte illa, eller hur?

Nej, äggulorna ska inte kokas eller behandlas på något annat sätt. Välj ägg med omsorg.

Jordgubbsparfait

Måltid: Efterrätt
Kök: Fusion
Tillagningstid 8 timmar 30 minuter
Portioner 1.5 liter
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 700 g jordgubbar snoppade, rensade och delade
  • 4 dl strösocker
  • 2 msk potatismjöl
  • 6 st äggulor
  • 6 dl vispgrädde

Instruktioner

  • Snoppa och dela jordgubbarna.
  • Mät upp jordgubbar och hälften av sockret i en kastrull. Låt stå och safta sig 10-15 minuter.
  • Mät upp och rör ut potatismjölet i lite vatten.
  • Låt koka på medelhög värme ca 15 minuter. Rör om då och då.
  • Häll i potatismjölsblandningen under omrörning.
  •  Ta av kastrullen från värmen när första bubblan visar sig. Låt svalna.
  • Klä insidan av en avlång form, ca 1 1⁄2 liter, med plastfolie.
  • Vispa äggulorna med resten av sockret fluffigt med elvisp. Vispa grädden fast. 
  • Vänd försiktigt ner kompotten i äggsmeten. Rör sedan ner grädden.
  • Häll smeten i formen och täck med plastfolie. Låt stå i frysen minst 8 timmar.
Rulla till toppen