Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Equipment
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Kanelglass
En underbart krämig glass som passar utmärkt på alla varma äppelrätter.
Måltid:
Efterrätt
Kök:
Italien
Servings:
6
dl
Equipment
Glassmaskin Wilfa ICM-C15
Total tillagningstid
45
minuter
minuter
Ingredienser
4
st
äggulor
4
dl
matlagningsgrädde
4
tsk
kanel
1
st
vaniljstång
0,5
dl
socker
Instruktioner
Värm upp grädden och äggulorna med vaniljstången. Skrapa ur kärnorna ur vaniljstången. Låt inte blandningen koka.
Smaksätt med kanelen, vispa ordentligt. Vispa ner sockret i smeten och låt den svalna innan du häller den i glassmaskinen.
Häll glassmeten i glassmaskinen och kör i 40 - 45 minuter, tills glassen börjat få den rätta, glassiga konsistensen.
Stjälp upp i serveringsfat om den ska ätas på en gång eller i fryssäkra burkar om den ska konsumeras senare.