Kladdkakan avnjuts bäst kall med vispad grädde och en kopp kaffe.
Måltid: Efterrätt
Kök: Fusion
Servings: 6port
Total tillagningstid 35 minuterminuter
Ingredienser
150gsmör
2dlkakaoKung Markatta
2,5dlsocker
2tskvaniljsocker
2stägg
1,5dlgräddeovispad
16stAfter EightUngefär ett halvt långt paket
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en form, ca 24cm i diameter. Skär smöret i kuber.
Rör ihop alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt smöret. När det börjar bli "trögt" tillsätt äggen, ett i taget och där efter grädden, lite i taget tills du har en trög smet.
Bred ut smeten i formen och tryck ner After Eightbitar i smeten. Grädda längst ner i ugnen i 20-30 minuter, den kortare tiden för mycket kladd och den längre tiden för en torrare kaka.
Ta ut kakan och låt den svalna under handduk. Servera med grädde eller vaniljvisp.