After Eight har funnits i evigheter känns det som, men faktum är att den brittiska konfekten lanserades så sent som 1962. Vanligtvis serveras den som den är till kaffet men man kan med fördel trycka ner bitarna i en rejäl kladdkaka också, om man vill det. Vilket mönster du väljer och hur du garnerar din kladdkaka begränsas bara av fantasin. Strö färska, torra hallon över eller pudra florsocker i ett tunt lager kan vara fint, om du inte bara låter de olika chokladtyperna bilda mönster i kladdkakan av sig själva. För att få en riktigt kladdig kaka tar du ut den närmare 20 än 30 minuter och låter den svalna under handduk. Om du föredrar en torrare variant, mer åt chokladkakehållet, låter du den stå i närmare 30 minuter innan du tar ut den. Tänk på att om du har en mindre form än min, som var 26cm, kan gräddningstiden påverkas, prova med provsticka om du är osäker.

Kladdkakan avnjuts bäst kall med vispad grädde och en kopp kaffe.

Kladdkaka med After Eight

Måltid: Efterrätt
Kök: Fusion
Tillagningstid 35 minuter
Portioner 6 port
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2 dl kakao Kung Markatta
  • 2,5 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 st ägg
  • 1,5 dl grädde ovispad
  • 16 st After Eight Ungefär ett halvt långt paket

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en form, ca 24cm i diameter. Skär smöret i kuber.
  • Rör ihop alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt smöret. När det börjar bli "trögt" tillsätt äggen, ett i taget och där efter grädden, lite i taget tills du har en trög smet.
  • Bred ut smeten i formen och tryck ner After Eightbitar i smeten. Grädda längst ner i ugnen i 20-30 minuter, den kortare tiden för mycket kladd och den längre tiden för en torrare kaka.
  • Ta ut kakan och låt den svalna under handduk. Servera med grädde eller vaniljvisp.