Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Equipment
Instruction Images
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Kronhjortsskav i gräddsås
Måltid:
Huvudrätt
Kök:
Sverige
Servings:
4
pers
Equipment
1
Philips Airfryer XXL Premium HD9867/90
Total tillagningstid
30
minuter
minuter
Ingredienser
500
g
kronhjortsskav
1
st
gul lök
200
g
champinjoner
eller kantareller
25
g
smör
2
dl
grädde
1
dl
rött vin
2
tsk
dijonsenap
2
tsk
timjan
torkad
salt och peppar
Instruktioner
Låt skavet tina till hälften ungefär innan du börjar. Under tiden kan du skiva lök och svamp. Mät upp grädde, senap och vin.
Sätt på din Airfryer och tillaga potatisrosorna enligt receptet på förpackningen. Medan den kör fortsätter du med kronhjorten.
Hetta upp en stekpanna till medelvärme och börja med att fräsa löken.
Lägg i skavet och stek det tills det fått en fin brun färg. Lägg inte i allt på en gång, så slipper du kokt kött.
Lägg i svampen och stek tills de mjuknat.
Häll i vinet och låt det koka upp. Låt det sjuda några minuter för att reducera alkoholen och låta smakerna utveckla sig.
Tillsätt grädde och dijonsenap. Låt sjuda tills det börjar tjockna lite.
Krydda med timjan, svartpeppar och salt. Smaka av med ytterligare kryddor som t ex vitlökssalt, lökpulver eller kvarnmalen rostad vitlök.
Låt såsen sjuda ytterligare några minuter tills såsen fått den rätta simmigheten.
Servera direkt med potatisrosorna, gröna ärtor och eventuellt rårörda lingon, om du tycker om det.