Solmogna krusbär och jordgubbar behöver mycket mindre tillsatt socker, de är så söta och goda ändå.
Måltid: Tillbehör
Kök: Sverige
Servings: 1l
Total tillagningstid 30 minuterminuter
Ingredienser
500gkrusbärrensade och snoppade
500gjordgubbarrensade och snoppade
1dlvatten
400gsyltsockermed pektin
2tskMelatinrött
Instruktioner
Lägg de rensade och snoppade krusbären i en vid kastrull tillsammans med vattnet. Koka upp och låt sjuda i cirka 10 minuter, tills bären börjar spricka och det ser lite grötigt ut. Hjälpt ill med en slev, och rör om undertiden.
Lägg i de rensade, snoppade och delade jordgubbarna och låt sjuda i några minuter till, så att jordgubbarna blir mosiga. Ha inte för hög värme, för då bränns det lätt.
Blanda ut Melatinet i några teskedar socker. Tillsätt resten av sockret i de kokande bären i omgångar, rör om undertiden. Låt sjuda några minuter till, så att sockret löser ut sig ordentligt i marmeladen.
Tillsätt Melatin och låt koka i ytterligare ett par minuter medan du skummar av marmeladen. Häll upp på väl rengjorda små burkar.