Lammfärs passar väldigt bra med tomat, rosmarin och vitlök.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Danmark, Italien
Servings: 3port
Total tillagningstid 30 minuterminuter
Ingredienser
Tomatsås
400gkrossade tomater
1stgul lök
2klyftorvitlök
1tskfondkalv eller grönsak
1,5dlvitt vintorrt eller halvtorrt
rosmarinflera kvistar
2mskolivolja
Frikadeller
500glammfärs
2mskAjvar relish
1stgul lök
2klyftorvitlök
1stägg
färska örterTyp basilika, timjan, oregano
Instruktioner
Tomatsås
Riv 2 klyftor vitlök och 1 gul lök på ett rivjärn och stek i olivolja utan att det tar färg. Tillsätt vinet och låt det sjuda tills det är hälften kvar ungefär.
Häll över tomaterna och fond. Lägg i rosmarinkvistarna. Låt sjuda under tiden du förbereder frikadellerna. Smaka av tomatsåsen med salt och peppar.
Frikadeller
Blanda ihop färs, ägg, 1 riven gul lök, 2 klyftor krossad vitlök, ajvar och färska örter typ basilika, oregano, timjan och smaka av med salt och peppar.
Lägg i frikadellerna i tomatsåsen. Efter fem minuter vänder du på frikadellerna och låter de koka ytterligare fem minuter.