Limelikör där sött och syrligt håller varandra om ryggen.
Måltid: Dryck
Kök: Sverige
Servings: 5dl
Total tillagningstid 8 minuterminuter
Ingredienser
4stlimefrukter
5dlokryddat brännvin
1,5dlvit sirap
Instruktioner
Börja med att riva skalet av två limefrukter och ha ner skalet i en rengjord burk. Se till att få med så lite av det vita på skalet som möjligt, helst inget alls, för att undvika beska.
Dela limefrukterna i klyftor och ta bort så mycket som möjligt at det vita, återigen för att undvika onödig beska. Lägg ner klyftorna i burken tillsammans med de rivna skalen och häll över alkoholen.
Förslut burken och låt burken stå i 4 veckor, men glöm inte att skaka den då och då.
Sila blandningen till en glasskål och rör ner sirapen i vätskan. Häll upp på flaskor och förslut dem ordentligt.
Låt flaskorna stå mörkt i minst 4 veckor före servering.