Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Mörk chokladmousse med whisky
En rik smak av choklad som får lite sting av whisky.
Måltid:
Efterrätt
Kök:
Sverige
Servings:
2
portioner
Total tillagningstid
30
minuter
minuter
Ingredienser
50
g
mörk choklad
2
dl
grädde
ovispad
1
st
äggula
2
msk
whisky
Instruktioner
Vispa grädden först, så du har den redo. Smält chokladen i mikrougnen, det tar en halvminut på sin höjd.
Tillsätt äggulan och whiskyn i den varma chokladen och rör om. Rör ner det mesta av den vispade grädden, spara 3-4 msk till garnering.
Rör moussen slät och skeda upp i formar. Ställ kallt i en kvart, tjugo minuter att stelna. Längre är inga problem.
Garnera med vispad grädde strax före servering.