Mörk chokladmousse med whisky

Det kan tyckas vara små portioner, men det tycker man bara tills man försökt äta upp en av dem. Det är betydligt mer än det ser ut för, och whiskyn ger chokladen ett riktigt lyft! Jag använde Cluny eftersom det var det jag hittade här hemma, jag misstänker att det vore helgerån att nalla av fästmannens Blue Label även om det inte är några stora mängder det är frågan om. Den moussen här kan, om man är snabb i vändningarna vara snabblagad. Det som tar tid är möjligen att den behöver stå i kylen åtminstone en kvart. Själva blandandet och vispandet går väldigt fort.

En rik smak av choklad som får lite sting av whisky.

Mörk chokladmousse med whisky

Måltid: Efterrätt
Kök: Sverige
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 2 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 50 g mörk choklad
  • 2 dl grädde ovispad
  • 1 st äggula
  • 2 msk whisky

Instruktioner

  • Vispa grädden först, så du har den redo. Smält chokladen i mikrougnen, det tar en halvminut på sin höjd.
  • Tillsätt äggulan och whiskyn i den varma chokladen och rör om. Rör ner det mesta av den vispade grädden, spara 3-4 msk till garnering.
  • Rör moussen slät och skeda upp i formar. Ställ kallt i en kvart, tjugo minuter att stelna. Längre är inga problem.
  • Garnera med vispad grädde strax före servering.
Rulla till toppen