Tänk på att den extra fukten från äpplena gör att pannkakan måste gräddas lite längre.
Måltid: Efterrätt
Kök: Sverige
Servings: 10st
Total tillagningstid 45 minuterminuter
Ingredienser
150gmjöl
6dlmjölk
3stägg
0,5tsksalt
2stäpplengrovt rivna
25gsmörtill stekningen
Instruktioner
Knäck äggen i en skål och vispa tillsammans med mjölken. Vispa försiktigt ner mjölet och saltet.
Skala äpplena och riv dem grovt rakt ner i smeten. Pannkakorna blir lite tjockare och behöver längre stektid med äpple för att bli bra, annars faller pannkakan lätt isär.
Häll upp knappt en deciliter smet med äppelriv i stekpannan. Skaka pannan och tilta den så smeten och äpple fördelar sig någorlunda jämt. Stek i medelhet stekpanna i lite smör, ett par minuter på varje sida.