En traditionell Pavlova serveras dekorerad med vispgrädde och färsk frukt.
Måltid: Efterrätt, Fikabröd
Kök: Australien, Nya Zeeland
Servings: 8personer
Total tillagningstid 4 minuterminuter
Ingredienser
4stäggvitor
2,5dlsocker
2tskvaniljsocker
5dlvispgrädde
250gblåbärfärska
125ghallonfärska
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Vispa tills smeten är hård. Tillsätt vaniljen.
Ta en springform som är 24cm i diameter och rita upp en cirkel på bakplåtspapper. Lägg marängen innanför cirkeln, gör en fördjupning i mitten för fyllningen.
Sätt in formen i nedre delen av ugnen. Sänk ugnstemperaturen till 125 grader. Grädda ca 1 1/2 timme. Stäng därefter av värmen och låt formen stå kvar tills ugnen svalnat. Den kan stå i ugnen över natten.
När det är dags att garnera tårtan behöver du bara vispa grädde och garnera med färska, sköljda men torra bär. Grädden kan blandas ut med lemon curd, tag då 1 del lemon curd per 2 delar vispad grädde.