Ostpanerad schnitzel går att göra på kycklingbröst. Välj ut stora, fina bröstbitar. Dela kycklingbröstet på längs så att du får två platta halvor, ta bort den lilla lösa innerfilén först. Det går lättare om du lägger handen på kycklingbröstet och pressar lite lätt, sedan delar det med en vass kniv som om det vore en fralla.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Italien
Servings: 4portioner
Total tillagningstid 1 timmetimme
Ingredienser
Picata
500gkalvinnerfiléeller kycklingbröst
Ostpanering
1dlosthelst Parmigiano-Reggiano eller Grano Padano
2krmsalt
1krmvitpeppar
4mskmjöl
4 mskolivoljaatt steka i
Tomatsås
1stgul lök
1klyftavitlök
3mskolivoljaextra virgin
2mskvetemjöl
2burkartomaterhela, skalade
2dlvatten
1krm rosmarin
1tskpaprikapulver
1mskvinäger
1tskströsocker
Instruktioner
Tomatsåsen
Börja med tomatsåsen. Skala och hacka lök och stek på medelvärme i olivoljan.
Skala och pressa i vitlöken. Stek några minuter.
Pudra över vetemjöl och rör ut det.
Tillsätt tomaterna. Skölj ut burkarna eller paketen med vatten som du tillsätter till tomatsåsen.
Tillsätt rosmarin och paprika. Tillsätt vinäger och lite socker samt smaka av med salt och peppar (nymalen svartpeppar är gott)
Koka tomatsåsen minst 10 minuter, desto längre desto godare. Lägg gärna ett lock på då tomatsås har en tendens att stänk över spisen annars.
Rosta blandade rotfrukter i ugnen, koka polenta eller koka ris till.
Piccatan
Dags att göra Piccatan: Riv osten, grovt eller fint spelar ingen roll. Lägg i en skål.
Tillsätt ägg, salt och vitpeppar och blanda ut med osten till en ost- och äggsmet.
Banka ut köttet till schnitzlar om de inte redan är det. Dela kycklingbrösten, om du använder kyckling. Lägg mjölet på en tallrik och salta och peppar lite. Blanda.
Värm en stekpanna eller två.
Vänd schnitzlarna i mjölet och doppa dem sedan i ost- och äggsmeten. Stek dem i lite olivolja på medelvärme ca 5 minuter på varje sida. Inte för varmt då bränns osten.
Servera Piccata milanese med tomatsås och tillbehör.