Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
burk
Smaller
Normal
Larger
Picklade rädisor
Ett mycket trevligt litet tillbehör till maten.
Måltid:
Tillbehör
Kök:
Sverige
Servings:
1
burk
Total tillagningstid
20
minuter
minuter
Ingredienser
95
g
rädisor
1
knippe
persilja
5
st
svartpepparkorn
5
st
kryddnejlikor
1
msk
salt
1
dl
ättika
12%
2
dl
socker
3
dl
vatten
Instruktioner
Koka upp lagen, det är en vanlig 1-2-3-lag som består av 1 del ättika, 2 delar socker, och 3 delar vatten. Rör ner saltet när den kokat upp.
Medan den kokar upp sköljer och skivar du rädisorna. Skär persiljan lite grovt.
Lägg i kryddorna i burken och lägg rädisskivorna över. Häll över den heta lagen över rädisorna, lägg i lite extra persilja och förslut genast.
Låt stå i cirka en vecka.