Man kan lägga in det mesta, även rädisor. Jag använder gärna små burkar till detta, så att man slipper bryta vacuum på en stor burk som man kan få svårt att hinna med att äta upp. Flera små burkar i storleken 250 ml gör samma jobb som en 500 ml eller ännu större, med den skillnaden att de är lättare att få plats med i kylen när man väl brutit förseglingen och de tar mindre plats på bordet när man serverar. Nackdelen är att man ibland kan behöva koka mer lag än man först tänkt sig eftersom det går åt lite mer för att verkligen täcka alla grönsakerna om man använder flera burkar.

Ett mycket trevligt litet tillbehör till maten.

Picklade rädisor

Måltid: Tillbehör
Kök: Sverige
Tillagningstid 20 minuter
Portioner 1 burk
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 95 g rädisor
  • 1 knippe persilja
  • 5 st svartpepparkorn
  • 5 st kryddnejlikor
  • 1 msk salt
  • 1 dl ättika 12%
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten

Instruktioner

  • Koka upp lagen, det är en vanlig 1-2-3-lag som består av 1 del ättika, 2 delar socker, och 3 delar vatten. Rör ner saltet när den kokat upp.
  • Medan den kokar upp sköljer och skivar du rädisorna. Skär persiljan lite grovt.
  • Lägg i kryddorna i burken och lägg rädisskivorna över. Häll över den heta lagen över rädisorna, lägg i lite extra persilja och förslut genast.
  • Låt stå i cirka en vecka.