En smakrik chutney med intensiv rabarbersmak som passar utmärkt till exempelvis grillat kött.
Måltid: Tillbehör
Kök: Indien
Servings: 10personer
Total tillagningstid 45 minuterminuter
Ingredienser
500grabarberrabarber
1stgul lök
3klyftorvitlök
1stchilifruktröd
1dlhonung, flytande
2mskrödvinsvinäger
1tsksalt
1mskingefära, rivenfärsk
2stkanelstänger
1,5dlvatten
Instruktioner
Skölj rabarberna och skär i ungefär en halv centimeter långa bitar. Skala och finhacka gul lök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilifrukten. Skala och riv ingefära så att du får en matsked.
Lägg rabarber, lök och chili i en kastrull. Tillsätt honung, rödvinsvinäger, salt, ingefära vatten och kanelstänger.
Koka på svag värme under lock i 25-30 minuter.
Plocka bort kanelstängerna och häll upp på burkar som du försluter medan chutneyn fortfarande är riktigt varm. Förvara burkarna svalt tills det är dags att servera.