Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Rabarberkaka
Lite lagom kladdig och otroligt god!
Måltid:
Efterrätt
Kök:
Sverige
Servings:
12
bitar
Total tillagningstid
1
timme
timme
Ingredienser
Kaka
150
g
smör
2,5
dl
socker
0,5
krm
salt
knappt
2
tsk
vaniljsocker
3
st
ägg
2
dl
vetemjöl
Fyllning
6
st
rabarber
späda stjälkar
1
msk
potatismjöl
2
msk
socker
1
krm
kardemumma
mald
Pajsmulor
100
g
smör
2
dl
vetemjöl
1,5
dl
socker
0,5
krm
salt
knappt
Instruktioner
Kakan
Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna i kastrullen och rör ihop allt till en slät smet.
Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter. Panko går lika bra, kanske t om bättre än ströbröd.
Skala rabarbern om den är grov och skär den i bitar. Strö potatismjöl och strösocker över rabarberbitarna och rör om.
Lägg ut rabarberbitarna på smeten. Strö eventuellt över kardemumma.
Pajsmul
Nyp ihop alla ingredienser tills den smular. Strö dem över rabarberbersmeten.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40 min. Låt den kallna i formen. Servera med vaniljsås eller vispgrädde.