En sötsyrlig sirap till efterrätter och som tillbehör.
Måltid: Tillbehör
Kök: Sverige
Servings: 3dl
Total tillagningstid 30 minuterminuter
Ingredienser
500grrabarber
300grströsocker
1dlvatten
2tskpotatismjöl1 tesked till 1,5 dl avrunnen vätska.
Instruktioner
Skölj rabarberna och skär dem i tunna skivor. Lägg skivorna i en kastrull.
Häll ner strösocker och vatten i kastrullen.
Koka upp blandningen och låt den sjuda i 15 minuter utan lock. Glöm inte att röra om emellanåt.
När blandningen har sjudit färdigt, använd en sil eller en silduk för att få bort det som är kvar av rabarbernas kött.
Häll cirka 0,5 deciliter av "rabarbersaften" i ett mått och blanda ner potatismjölet, en tesked potatismjöl per 1,5 deciliter av den totala mängden avrunnen blivande rabarbersirap. Blanda ner potatismjölet noggrant så att det inte bildas mjölklumpar Häll ner blandningen i kastrullen tillsammans med resten av rabarberna och rör om så att allting blandas.
Häll upp på rena glasburkar och låt det gärna stå i kylen ett par dagar innan det används.