Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Tandoorisås
Den här kalla såsen går faktiskt utmärkt att servera som dip till fredagsmyset också, om man hellre vill det.
Måltid:
Tillbehör
Kök:
Indien
Portioner:
4
portioner
Kalorier:
101
kcal
Total tillagningstid
30
minuter
minuter
Ingredienser
4
dl
yoghurt
4
msk
tandoorikrydda
1
msk
citronsaft
1
tsk
paprikapulver
salt och svartpeppar
Instruktioner
Blanda alla kryddorna med yoghurten.
Ställ svalt i 20-30 minuter före servering, gärna lite längre så att smakerna hinner utveckla sig.
Nutrition
Kalorier:
101
kcal
|
Carbohydrates:
19
g
|
Protein:
4
g
|
Fat:
1
g
|
Mättat fett:
1
g
|
Fleromättat fett:
0.1
g
|
Enkelomättat fett:
0.3
g
|
Kolesterol:
5
mg
|
Natrium:
247
mg
|
Kalium:
192
mg
|
Fiber:
0.2
g
|
Socker:
19
g
|
Vitamin A:
250
IU
|
Vitamin C:
2.5
mg
|
Kalcium:
140
mg
|
Järn:
0.2
mg